Tävlingsdebut


Under påskhelgen avgjordes Tour De Värmland. Andreas Blomgren visade genast att han hållit i träningen bra under vintern genom att ta en seger på första etappen som var en sprint. Måndagsträningarna har varit bra för Andreas utveckling av löpsteget. Andreas slutade sedan som total 5:a efter att hela Touren summerades. Fysiken finns där men det fattas förmodligen en del orienteringsteknik för att gå jämt under flera dagar i rad. Tyvärr kom inte L-O till start som hade laddat hårt för just denna tävling eftersom han blev skadad veckan innan. Annars hade förmodligen första dagen passat honom riktigt bra med sprint och nattorientering med gemensam start.
 
L-O gjorde dock en test av fotens hållbarhet igår på Nike Run Cup där han slutade trea, bara sekunder efter täten trots att han fick håll igen lite i utförsbackarna på den ganska kuperade terrängbanan. Var ett riktigt bra startfält. Noterbart är att L-O ändå trots skadan slår flera av de vassaste orienteringslöparna i Värmland med 1 minut på 5 kilometers terränglöpning.

Det som behövs göras nu för Västvärmlandsorienterarna är att få in en vägvinnande orienteringsteknik för att resultaten ska bli så bra som den kapaciteten flera löpare har i kroppen.